Wat is Spelende Wijzer?

Spelende Wijzer is een ergotherapiepraktijk voor kinderen en jongeren. Kinderergotherapie is erop gericht om kinderen met problemen in hun dagelijkse activiteiten zo zelfstandig mogelijk te laten functioneren. Aan deze problemen kunnen diverse oorzaken ten grondslag liggen. Niet altijd is er sprake van een diagnose. Voor het kind belangrijke activiteiten die problemen opleveren worden praktisch aangepakt. Het gaat hierbij om alledaagse activiteiten zoals schrijven, knutselen, brood smeren, aankleden, samen spelen, gymmen, spellingbladzijde maken en luisteren in de kring.

Als ergotherapeuten brengen wij de hulpvraag in kaart, verrichten wij onderzoek en observeren we het kind. Vervolgens begeleiden we het kind en geven we adviezen aan het kind en betrokkenen. Door te oefenen stimuleren we de normale ontwikkeling van het kind en leren we kinderen indien noodzakelijk op een andere manier activiteiten uit te voeren. De adviezen kunnen betrekking hebben op de aanpak van activiteiten, maar ook op het gebied van hulpmiddelen.

Wat doen wij?

Onze medewerkers

Irene van Dijk

Ergotherapeut en praktijkhouder

Irene is sinds 2011 werkzaam als ergotherapeut en sinds 1 januari 2019 praktijkhouder van Spelende Wijzer. Irene is gespecialiseerd in de behandeling van kinderen met problemen in de sensorische informatieverwerking, de aanpak van taken en fijn motorische problematiek.

irene@spelendewijzer.nl
06 – 2460 4949
Werkdagen: maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag

Marceline Wolters

Ergotherapeut

Merel heeft de opleiding tot ergotherapeut afgerond in 2017 en heeft bij verschillende instellingen werkervaring opgedaan. Inmiddels is ze zich aan het specialiseren in het werken met kinderen.

marceline@spelendewijzer.nl
06 – 2460 4871 
Werkdagen: woensdag en vrijdag