Dr. Hub van Doorneweg 81 - 5026 RB Tilburg - 06-24604949

Congres schrijfmotoriek

Gisteren zijn we met alle ergotherapeuten van Spelende Wijzer naar het congres in Amsterdam geweest. Daar zijn we weer op de hoogte gebracht van de recente ontwikkelingen op het gebied van de schrijfmotoriek bij kinderen. Dit gaan we met plezier toepassen in de praktijk.

Stagiaire Iris

Van begin februari tot eind juni loopt Iris bij ons stage in de praktijk. Zij zit op dit moment in het laatste jaar van de opleiding Ergotherapie van de Hogeschool Rotterdam. Zij zal aanwezig zijn op dinsdag, woensdag en vrijdag. We wensen Iris veel plezier en succes met haar stage!

Zorgverzekering

Tot eind december is het mogelijk om te wisselen van zorgverzekeraar en tot eind januari is het mogelijk om bij je huidige verzekeraar een aanvullende verzekering af te sluiten. Ergotherapie wordt ook in 2022 weer 10 klokuren per kalenderjaar vergoed vanuit de basisverzekering. Mocht u verwachten dat uw kind meer behandelingen nodig heeft, dan kan het zinvol zijn om een aanvullende verzekering af te sluiten. De extra uren in de aanvullende verzekering varieert sterk per verzekeraar. Mocht je hier meer informatie over willen hebben, dan kun je dit altijd navragen bij de ergotherapeut of bij je zorgverzekeraar.

De Kleurles

Afgelopen zaterdag heeft Irene de studiedag over De Kleurles gevolgd. Deze methodiek heeft alles in zich om kinderen een goede basis mee te geven voor de schrijfontwikkeling. De Kleurles wordt als voorbeeldles in de klas gegeven, waarna de leerkracht onderdelen kan herhalen in de opvolgende maanden. Ook kunnen elementen van De Kleurles ingezet worden bij individuele behandelingen in de praktijk. Heb je vragen over De Kleurles of over hulp bij schrijfproblemen, neem dan gerust contact op.

Wereld Ergotherapie Dag 2021

Vandaag is het Wereld Ergotherapie Dag. Een moment om even stil te staan bij dit prachtige en uitdagende beroep. Op deze dag benadrukken we de eenheid van ergotherapeuten wereldwijd en zetten we de kinderergotherapie extra in het zonnetje. Kinderergotherapie is breder dan enkel een pengreep oefenen of een tactiele gevoeligheid verminderen. Het gaat ook over weer lekker kunnen slapen, op school goed kunnen werken en samen fijn buiten kunnen spelen. Wil je weten wat ergotherapie voor jouw kind kan betekenen? Neem dan contact op met onze praktijk.

#WED2021

 

Bobby is geboren

Hoera! Irene en haar partner Bart hebben een zoon gekregen op 22 maart. De afgelopen maanden waren de kinderen en hun ouders erg benieuwd naar de naam van de baby en hoe hij eruit zou zien. Hierboven een foto van Bobby. Hij doet het erg goed en de ouders genieten van de tijd samen.

 

Kijkje in de praktijk

Inmiddels werken wij alweer een aantal maanden met veel plezier in de nieuwe praktijk binnen KIZOOM. De kamers zijn ingericht vanuit een rustige sfeer, maar achter de witte kastenwand zit genoeg materiaal om uitdagende parcours neer te zetten. Hiermee werken wij aan de doelen van het kind en de ouders. Ook is de tafel groot genoeg om taken te oefenen die concentratie en planmatig handelen vereisen.

Update Corona virus

Ondanks de lockdown die vandaag is ingegaan blijven wij als KIZOOM en Spelende Wijzer doorgaan met de behandelingen. In de huidige maatregelen is er een uitzondering voor medische contactberoepen, waar de ergotherapie onder valt. Wij zetten de behandelingen voort en we houden de huidig gestelde maatregelen in stand. Uiteraard hebben wij er alle begrip voor indien ouders besluiten de therapie niet door te laten gaan. Wij verzoeken u dan vriendelijk dit tijdig te laten weten.

Mondkapje

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan geldt vanaf 1 december 2020 een mondkapjesplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in publieke binnenruimten. Ook bij KIZOOM en Spelende Wijzer geldt vanaf die datum een mondkapjesplicht in zogenoemde doorstroomruimtes. Dit houdt in dat het mondkapje gedragen wordt in de gangen, wachtruimte en toiletruimte. Indien ouders de therapie bijwonen, mogen ze tijdens de therapie het mondkapje afdoen zolang ze op de door de therapeut aangewezen plaats zitten. Onze therapeuten dragen tijdens de behandelingen van de kinderen een mondkapje als dit geen belemmering voor de therapie is. Alvast bedankt voor jullie medewerking.

Wij zijn verhuisd!

In de zomervakantie is onze praktijk verhuisd naar een nieuwe locatie. Gelukkig niet ver weg, want we zijn met alle praktijken van KIZOOM verhuisd van nummer 91 naar nummer 81 aan de Dr. Hub van Doorneweg in Tilburg. Hetzelfde gebouw, een andere ingang. Op dit moment zijn we met de praktijken van KIZOOM druk bezig om de “puntjes op de i te zetten” in de wachtruimte van ons nieuwe gebouw. De praktijkruimtes zijn wel helemaal af en opnieuw ingericht en de behandelingen vinden vanaf  31 augustus al plaats in ons nieuwe onderkomen.